بیمه زنان سرپرست خانوار

چالش‌ها و مشکلات زنان خانه دار سرپرست خانوار

معمولا وقتی کلمه سرپرست خانوار را می‌شنویم، در ذهنمان تصوری از پدری نان آور مجسم می‌شود که اعضای خانواده با درآمد حاصل از زحمات او امرار معاش می‌کنند، در حالی که تنها مردان، سرپرست خانوار نیستند و زنان و دختران جوان نیز در این امر نقش دارند. زنانی که به دلیل فوت یا طلاق همسر و یا نبود پدر با چالش‌ها و مشکلات زیادی روبه‌رو هستند.

درباره وضعیت کشور ما باید گفت، مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گزارش خود در سال 98 پس از بررسی آماری ویژگی‌های اجتماعی اقتصادی زنان سرپرست خانوار اعلام کرده تعداد خانوارهای دارای سرپرست مرد بیش از ۲۲ میلیون و تعداد خانوارهای دارای سرپرست زن بیش از 3 میلیون بوده است و در مورد تعداد خانوارهای معمولی دارای سرپرست زن شاهد افزایش حدود ۲۶ درصدی بوده‌ایم.[1]

وضعیت آماری زنان سرپرست خانوار

وضعیت آماری زنان سرپرست خانوار

وضعیت آماری زنان سرپرست خانوار در روزنامه دنیای اقتصاد

 

مشکلات رایج  زنان سرپرست خانوار

زنان سرپرست خانوار با مشکلات و چالش‌های فراوانی روبه‌رو هستند که می‌تواند بر زندگی آن‌ها تأثیر گذار باشد. برخی از این مشکلات عبارتند از:

 

کاهش درآمد یا نداشتن درآمد کافی

اغلب این افراد به دلیل مسئولیت‌های خانه و تربیت فرزندان قادر به کار خارج از منزل نمی‌باشند و به صورت پاره وقت یا به همراه کودکان خود، مشغول به کار می‌شوند که این مسئله می‌تواند باعث ناتوانی در تأمین نیازهای خانواده شود وهمچنین تاثیرات مخربی بر رشد و تربیت فرزندان دارد.

 

تعارض بین کار و خانواده

تجربه بسیاری از این افراد ثابت کرده که انجام همزمان دو مسئولیت مهم رفع نیازهای مالی و رسیدگی به امور خانه مشکلاتی اعم از خستگی، افسردگی، یاس و ناامیدی و همچنین مشکلات جسمانی را برایشان به وجود آورده؛ که میتواند غیر قابل تحمل باشد.

 

نبود حمایت‌های اجتماعی

با توجه به اینکه زنان سرپرست خانوار، با مشکلات و چالش های زیادی مواجه هستند، از حمایت اجتماعی-خانوادگی لازم در زندگی برخوردار نیستند و لازم است جوامع با توجه به شرایط و نیازهای این افراد، اقدامات و برنامه های خاصی را برای پشتیبانی از آنان راه اندازی کند.

 

بیمه زنان سرپرست خانوار

بیمه شدن مشاغل و دریافت خدمات بیمه مسئله مهمی است، اما برخی از زنان سرپرست خانوار قادر به کار دولتی و تمام وقت نمی‌باشند؛ اما تمایل به اخذ تسهیلات بیمه را دارند. آنها می توانند با مراجعه به مراکز مربوطه خود را بیمه کنند.

 

نقش موسسه نورالزهرا (س) در این میان

موسسه خیریه نورالزهرا (س)، زنان سرپرست خانوار مذکور، را شناسایی کرده و در فرآیند اخذ حق بیمه به آنها کمک می‌کند.

 

[1] دنیای اقتصاد 1402/3/2؛ کد خبر: 3766682